Србија

МИЛАДИН ШЕВАРЛИЋ: Сако скупљи од Косова! (ВИДЕО)

Независни посланик у Народној скупштини Републике Србије, Миладин Шеварлић гостујући у емисији „Скенирање“, у продукцији ХелмKаста казао је да је невероватно да је „важнији и скупљи поцепан сако посланика Маријана Ристичевића од цепања 12,3 одсто територије Србије“.

“ Невероватно је да је један поцепани сако једног посланика вреднији од Косова и Метохије . Српски парламент је у овом сазиву само једном заседао о питању Косова и Метохије“, рекао је Шеварлић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је објаснио да је повод за његов штрајк глађу, како је рекао, био то што сматра да је „на делу велеиздаја националних интереса“.

“ Зато сам се одлучио да започнем штрајк глађу. Када неки грађанин изда своју државу , то је издаја. Када руководство изда своју државу то је велеиздаја. Велеиздаја се може вршити чињењем и не чињењем. Чињењем против државе и не чињењем. Овде имамо на делу прихватање ултиматума који су у супротности са Уставом Србије и повељом УН. Без обзира на број држава који је дао зелено светло за независност, Србија формално има ингеренције на Косову и Метохији и дужни смо према Уставу да штитимо своју територију „, рекао је Шеварлић.

Говорећи о штрајку глађу који је започео и који је прекинуо, како је рекао, зато што су га други обесмислили, он је истакао да је његов циљ био да у првом плану буду Косово и Метохија.

“ Бошко Обрадовић ми се прикључио и рекао сам му да се мало одмакне, јер сам нажалост схватио да ће власт одмах да крене у контра причу. Онда су изашли Мартиновић и Божић из СНС и тражили да реагује тужилаштво на то што је Бошко Обрадовић поцепао сако Маријана Ристичевића. Онда сам видео спрегу медија и власти. Сви су дошли и отишли код Мартиновића и Сандре Божић, онда кратко до Бошка, а од мене је узео изјаву само Н1 и РТС ми рекао да могу да кажем две реченице. Две реченице за медијски сервис који плаћају сви грађани Србије чак и на бројилима у шталама. И Бошкови захтеви су били прво фокусирани на померање избора, а мој циљ је био скретање пажње на питање Косова“, рекао је Шеварлић.

Емисију можете у целости погледати на у видеу испод.

Аутор и водитељ емисије Оливера Миливојчевић.