Русија Србија

РУСИ СТАЛИ УЗ СРБЕ! Лавров уништио Ђукановића! Његове речи одјекују регионом: ОВО ЈЕ ПАКТ ПРОТИВ СРБИЈЕ!

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Подгорица и Приштина склопиле су политички пакт против Србије! На ово упозорава Сергеј Лавров, шеф руске дипломатије, који каже да је Москва све више забринута због нарастајућег антисрпског расположења у региону!

Према његовим речима, од завршетка сукоба на простору бивше Југославије, српска страна се означава као једини кривац за ратове, а у новом таласу антисрпског деловања предњаче Црна Гора и лажна држава Косово.

„Пристрасна процена догађаја из последње три деценије на просторима бивше Југославије, извртање чињеница, произвољно ‘именовање починилаца’ и друге познате методе политичког усмеравања, у супротности су са задатком претварања региона у динамичан и просперитетни део Европе. Пораст антисрпских активности данас је примећен нарочито у Подгорици и Приштини. Истовремено, Запад затвара очи на све то…“, наводи се у саопштењу руског Министарства спољних послова, на чијем је челу Сергеј Лавров.

Коментаришући ове наводе, аналитичар Драгомир Анђелковић каже да Русија само констатује чињенице.

– Срби у региону јесу изложени угрожавању основних људских и националних права. Несхватљиво је да Запад, који толико држи до демократије и поштовања људских права, не реагује због прогона српског народа – наглашава Анђелковић, додајући да Србија мора да се обрати свим међународним институцијама и затражи заштиту Срба у региону.

Извор: Информер.рс