Спорт

СРБИЈА У НЕВЕРИЦИ! Страни медији преносе: Новак Ђоковић ће окончати независност Косова

Најбољи тенисер планете је константно на удару.

Швајцарски таблоид Блик објавио је да вест да се српски тенисер Новак Ђоковић политички ангажовао у решавању проблема Косова, позивајући се на изјаву српског шефа дипломатије Ивице Дачића према којој најбољи тенисер планете помаже у лобирању за повлачење признања независности Косова. Како је рекао Дачић, више пута је звао Ђоковића да страним државницима пошаље рекет или лоптицу са аутограмом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ђоковић је као лоптица у свађи Србије и Косова. Још почетком године је овај 32-годишњак доспео између фронтова – подсећа Блик на увреде које је косовски амбасадор у Бугарској у јануару изнео на рачун Ђоковића.

Повод је била песма „Видовдан“ коју су Ђоковић и другови певали после победе у АТП купу.

– И сад наводно Ђоковић треба да помаже како би се окончала самосталност Косова – додаје швајцарски таблоид. – Остаје непознато како би тачно требало да изгледа улога светског броја један – закључује се тексту Блика.

Паника која влада међу косовским Албанцима због све очигледније и извесније пропасти лажне државе, стигла је изгледа и до њихових земљака распрострањених у Швајцарској, па и до новинара тамошњих таблоида. Наравно, швајцарски лист Ђоковића назива „политички упрегнутим“, али је сасвим сигурно да ниједном Србину нимало не смета чињеница да би Ђоковић могао да допринесе пропасти независног Косова.

Извор: Ало.рс/И. С.