Србија

УЖАС НА КОСОВУ! Запаљено неколико српских кућа, разбијали су и цркве! ЕУ забринута!

Канцеларија Европске уније у Приштини је забринута због инцидената који се дешавају против невећинских заједница на Косову, а посебно косовских Срба.

„Апелујемо на надлежне да предузму акције, како би починиоци били приведени правди“, наводи се у објави Канцеларије ЕУ у Приштини на Твитеру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током овог месеца регистровано је више инцидената на Косову у којем је страдала покретна и непокретна имовина Срба, подсећа Косово онлајн.

У Јањиној Води, селу код Обилића 17. априла је запаљена кућа Тихомира Ристића, у којој током пожара није било никога. У селу Новаке код Призрена 25. априла запаљена је кућа Момира Станојевића. У селу Црколез у општини Исток 26. априла Малиши Тијанићу украдени су путнички аутомобил и бик. Дан касније у селу Гојбуља група од пет пунолетних Албанаца покушала је да обије цркву и лупала о црквено звоно, међутим, одустали су када су мештани изашли и суочили се са њима.А

Други инцидент у овом селу догодио се два дана касније, 29. априла, када је иста група у школском дворишту, почела да ломи стакла и на зиду је исписала графит ОВК. Исте ноћи у Бабином Мосту у општини Обилић из два српска домаћинства украдене су пољопривредне машине.

У селу Церница у општини Гњилане 28. априла је запаљена кућа Светозара Цветковића.

 

Извор: Ало.рс/Тањуг

Ознаке