Русија

КАДИРОВ ПОСЛАО ПОРУКУ: Кијевски нацисти, Чечени су вам све ближе. Предајте се или сте готови!

Челник руске републике Чеченије Рамзан Кадиров, савезник председника Владимира Путина, рекао је у понедељак да је у Украјини са руским војницима који воде офанзиву у тој земљи.

Кадиров, којег су међународне невладине организације осудиле због тешких повреда хуманитарног права у његовој кавкаској републици, објавио је на Телеграму видео у којему је приказан у маскирној униформи док проучава војне планове са војницима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После је у поруци објавио да је видео настао у Гостомелу, аеродрому близу Кијева, украјинског главног града, који су руске снаге заузеле у првим данима офанзиве.

Информација није могла да се провери код независног извора.

– Неки дан смо били на 20 км од вас, кијевских нациста, а сад смо још ближе, написао је Кадиров, позивајући украјинске снаге да се предају „или ће бити готове“.

– Показаћемо вам у стварности да руска пракса боље учи ратовању од страних теорија и упутстава војних саветника, додао је.

Рамзан Кадиров који челичном руком влада Чеченијом, одан је Кремљу и располаже паравојном милицијом „кадировцима“ којима заповеда.

На почетку руске офанзиве друштвеним мрежама су кружиле фотографије на којима се види трг у Грозном, чеченском главном граду, који се црни од војника који су тврдили да су на одласку у Украјину.

Снаге под контролом Кадирова оптужује се за бројне злочине у Чеченији.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Јутарњи лист