Србија

АКО ПРИМЕТИТЕ ОВО, ЈАВИТЕ СЕ ЛЕКАРУ! Стигло упозорење: Ово су 3 притајена симптома короне

Могли бисте да будете у ризику од инфекције ковидом-19 ако развијете било који од ових знакова, наводи Светска здравствена организација

Симптоми корона вируса свима су познати, то су температура, суви кашља и губитак чула мириса и укуса. Ипак, могли бисте да будете у ризику од инфекције ковидом-19 ако развијете било који од ових знакова, наводи Светска здравствена организација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Корона вирус је до сада потврђен код преко десет милиона људи широм света. Светска здравствена организација наводи да можете бити у ризику од вируса уколико развијете нека од ова три притајена, али озбиљна симптома.

Како наводе из СЗО треба да проверите да ли је реч о инфекцији корона вирусом уколико развијете отежано дисање, јер је краткоћа даха један од најозбиљнијих упозоравајућих знакова инфекције ковидом-19.

Ако се трудите да дишете, али имате потешкоће требало да би да се јавите лекару.

Бол у грудима је још један озбиљан симптом корона вируса. Неки пацијенти могу да осете чврст притисак у грудима.

Вирус такође може да доведе до потешкоћа у говору или губитка покрета.

-Корона вирус на различите начине утиче на људе – објашњавају из СЗО.

– Већина заражених развиће благу до умерену болест и опоравити се без хоспитализације. Међу озбиљнијим симптомима сматрају се и отежано дисање или недостатак даха, бол у грудима или притисак, губитак говора или покрета – истакли су.

Извор: Новости онлине