Свет

УДАРНО! Русија ће бити принуђена да пребаци нуклеарно оружје на америчке границе?!

Друга кубанска ракетна криза је већ очигледна, као и наставак нуклеарних тестирања како би се демонстрирали способности Русије, каже војни експерт Алексеј Живов који пружа помоћ учесницима Специјалне војне операције.

– Поента је да ћемо преместити наше снаге, укључујући нуклеарне снаге ближе територији САД. Тренутно нашој ракети треба 40-45 минута да долети до озбиљних циљева. Али имамо Венецуелу, Никарагву, Кубу, постоје земље у Јужној и Централној Америци које су нам изузетно пријатељске и могу да буду домаћини нашим нуклеарним снагама. Очигледно ћемо се кретати у овом правцу – рекао је Живов у емисији „Први Севастопољ“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аналитичар је подсетио да пројектил Калибар може бити опремљен нуклеарним оружјем и да сада лети 2.000 км. „Циркон“ и „Кинжал“ лете великом брзином и не могу се пресрести.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– На самом почетку СВО-а погодили смо украјински контролни бункер и, узгред, погодили га са веома високом прецизношћу и ефикасношћу. А онда је Герасимов рекао: погодили су „кинжалом“ са конвенционалном бојевом главом, али може бити и другачије!

Из овога можемо закључити да су Кинжали и Циркони опремљени нуклеарном бојевом главом? И у овом случају, можемо да ударимо на било коју престоницу Европе без шансе да пресретну овај удар, и без последица по Русију?

– Зато што ово оружје нема аналога у свету, посебно „Циркон“, који је напредна ракета, потпуни хиперзвук – нагласио је Живов.

Он је додао да позиви да се „врати у реалност и не започињу нуклеарни сукоб“ нису имали ефекта, а следећи корак су потпуне нуклеарне пробе.

– Мислим да је претпоследњи наговештај већ дат. Последњи наговештај биће тестови у пуном обиму нуклеарне ракете типа Искандер или снажније ракете са нуклеарном експлозијом, али на неким неутралним територијама, само да би се показале могућности нашег нуклеарног наоружања. Ако после овога не чују, препоручујем свима да нађу склониште – закључио је Живов.

Извор: Информер