Србија

ДАНАС ЈЕ НОВА МЕРА СТУПИЛА НА СНАГУ! Ношење маски је обавезно, а ево шта ће се десити са онима који то не поштују!

У циљу бобре против епидемије корона вируса, од данас у Београду важе нове епидемиолошке мере, чија примена почиње у шест сати ујутро.

За почетак, сви корисници јавног градског превоза биће у обавези да у аутобусима, трамвајима и тролејбусима носе заштитне маске. За оне који не носе маске, предвиђене су казне. Обавеза ношења маски већ постоји у градовима у Србији где је дошло до наглог скока оболелих од Ковида-19.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Без маске се од данас не може ни у тржне центре, кафиће, ресторане, ноћне клубове, салоне лепоте, теретане…

Председница Владе Ана Брнабић састала се јуче, после представника тржних центара и шопинг молова, и са представницима Удружења ноћних барова и клубова у Београду, а тема састанка биле су нове мере у циљу сузбијања заразне болести КОВИД-19. Усаглашен је бескомпромисан став да здравље грађана има апсолутни приоритет и да се све мере донете у циљу заштите здравља људи морају поштовати, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Како сазнајемо, наредних седам дана неће бити кажњавања које ће почети уколико апели и не буду дали резултате. До сада је ношење маски била препорука и ствар личне одговорности сваког од нас.

Чланица Кризног штаба проф. др Дарија Кисић Тепавчевић подсећа да је основно да схватимо да смо сами себи контролори.

– Очекујемо да ће се апеловање и прописивање мере примењивати. Инспекције ће притећи у помоћ. Особе које не буду користиле маску требало би да избегавају коришћење јавног превоза, сазнаћемо какве ће бити казне – рекла је в. д. директора „Батута“ Верица Јовановић.

Наредних дана очекује се доношење нових мера у зависности од епидемиолошке ситуације, истакла је Јовановићева.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Блиц.рс