Свет

НАСТАО ХАОС! Две групе миграната побегле из прихватног центра! Полиција их тражи!

У последња два дана, две групе од по стотину миграната који су се искрцали на Сицилију, успеле су да побегну из центра за мигранте, пише агенција Анса.

Полиција је касно вечерас саопштила да су готово сви ухваћени и враћени у прихватне центре.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник регије Сицилија Нело Мсумеци је у разговару са министарком унутрашњих послова Луцианом Ламоргезе изразио максималну забринутост због неподношљиве ситуације на Сицилији, непрестаног доласка миграната и страх да би неконтролисана ситуација могла изазвати напетост и социјалне нереде.

Министарка Ламоргезе је обећала да ће у најкраћем року на Сицилију бити упућена војска да помогне полицији у одржавању реда.

Поводом инцидента министар иностраних послова Луидзи Ди Мајо је рекао да је “недопустиво да се особе шетају по острву без контроле јер у Италији још постоји опасност од ширења заразе Ковидом19, те да ће влада уз обале Сицилије послати брод који ће служити као карантин за новопридошле мигранте.

Како јавља агенција Анса у прихватном центру за мигранте на Сицилији тренутно има око 800 нових миграната, иако у центру има слободних места за само 95 особа.

Извор: Тањуг