Србија

НИНА РАДУЛОВИЋ О УЖАСНИМ ДЕТАЉИМА БОРБЕ СА КОРОНОМ: У болницу сам примљена са упалом ПЛУЋА… у мраку ЈАУЧЕТЕ ОД БОЛОВА

Водитељка открива да је шест дана лежала у болници, али да се уз помоћ стручних лекара и одговарајуће терапије сада осећа боље и да је тренутно на кућном лечењу.

– У почетку нисам уопште знала да имам упалу плућа јер је све почело као обичан вирус. Почела сам да кашљуцам, па да ме мучи гушење и све редом, како иначе почиње инфекција. Међутим тај трећи дан ме је сломила температура и специфични болови у костима и мишићима. То не личи на класичан вирус, већ вас онеспособљава да устанете из кревета, одете до кухиње, тоалета. Не можете да устанете од болова, сем да у мраку јаучете од болова у кревету и то није за пожелети ни најгорем непријатељу. Срећом, у међувремену сам успела да одем у болницу и урадим рендген који ми је показао да немам упалу плућа, али је тест крви показао да у телу постоји жариште, јер су ми били смањени леукоцити. Ја сам за све то време наравно била код куће, а после недељу дана на контролном прегледу, тачније на скенеру плућа, уочена је упала на оба плућна крила и кашаљ се у међувремену појачао, а мени је све теже било да обављам дневне активности. Тада сам примљена на КБЦ Бежанија где сам лежала шест дана и примала терапију од које ми је убрзо било боље. Захваљујући дивним лекарима на челу са докторком Маријом Здравковић учинили су да немам ни мало страх током боравка у болници и да добијем одговарајућу терапију. Ако постоји божанство на земљи онда је то она и њен тим који се силно труди да помогне свима и то у скроз тешким условима – раде даноноћно, у скафандерима, без одмора – истиче Нина Радуловић која још увек није добила тест на корона вирус:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Он ми тренутно и није битан, јер су ме од почетка и третирали као ковид пацијента. Након шест дана били су ми добри резултати и пуштена сам из болнице на кућно лечење, где ћу сада бити још две недеље у изолацији и након тога урадити контролни тест. Могу рећи да сам мало живнула немам и даље чуло мириса и укуса и сва сам крхка и сломљена, али кажу да од 4 до 5 недеља трају симптоми. Ја сам срећом била лакши случај, без обзира што сам завршила у болници, само та правовремена реакција је најбитнија, јер су млади људи сад на удару.

Водитељка није сигурна како се заразила, али је посебно срећна што њен син није био са њом у тренутку када су јој се појавили први симптоми.

– Искрено за мене су се сви изненадили да сам се заразила, јер ми водимо строго рачуна на Пинку, а ја сам пазила и ван посла, али ето вероватно је то био тренутак неке непажње. Срећа је да у том периоду син није био са мном, већ код оца, и да нисам посећивала родитеље, па су барем они избегли да се заразе – каже Нина и посебно истиче колико је битно да се тренутно сви придржавамао епидемиолошких мера:

– Стварно бих апеловала на све који се не понашају одговорно да схвате да се паралелно са седењем у кафићима, неношењем маске и недезинфиковањем руку у болницама дешава паралелени универзум где наш здравствени систем грца. Знам да имамо добар здравствени систем, али морамо да им помогнемо да би и они нама помогли. Такође људи треба да знају да у болницама нису лоши услови, тамо су сви исти и тамо се сви разумемо. Битно је да се на време јавите и да немате страх од болнице јер су лекари стварно наши хероји који ће урадити све да вам помогну.