Свет

ВЕЛИКА ТУГА! Преминуо легендарни водитељ!

Један од најпознатијих лица на ТВ-у током седам деценија, Хју Даунс је био ко оснивач НБЦ-ове емисије „Данас“ од 1962. до 1971. И 21 годину био је домаћин АБЦ вечерњих часописа 20/20. Једном је држао рекорд највише сати – 10 000 – пред телевизијском камером, који је касније сломио Регис Филбин, а позант је и по потпису: „Ми смо у вези, па сте у вези. “ У изјави коју је његова породица дала Њу Јорк Тајмсу, умро је у среду у својој кући у Стокдејлсу у Аризони.

Живео је у држави са супругом Рут, са којом се и оженио 1944. године. Рут је умрла 2017. године;иза себе је оставио децу Хјуа и Деирдреа, брата Валиса и двоје унучади. Хју је имао дугу везу са Барбаром Валтерс. Она му се такође придружила као су-водитељ 20/20 током 20 година, све док се није повукао 1999. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рођен 1921. године, радио је на радију пре него што је служио у војсци током Другог светског рата, где је био на лекарском отпусту. Потом се придружио особљу ВМАК-а, НБЦ станице у Чикагу. У интервјуу Архива америчке телевизије рекао је: „Мислио сам да је телевизија трик попут 3-Д филмова и да ће једноставно нестати.“

1950-их и раних 1960-их био је најављивач емисије Сида Цезара „Цезарин сат“ и најављивач да ће угостити Џек Пара у емисији „Вечерњи шоу“.

Наставио је да гостује у емисији „Концентрација“, дневној емисији НБЦ игара, док је такође радио на емисији Данас, пре него што је прешао у 20/20.

 

Фото: Pixabay.com

Извор:  HAPPY BSC