Русија

Брутална порука из Русије! УКРАЈИНА ЈЕ НЕПРИЈАТЕЉСКИ ПРОЈЕКАТ ЗАПАДА! Ево шта се крије иза свега!

УКРАЈИНА за Русију није пријатељска држава, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Додао је и да у Кремљу на Украјину гледају као на политички пројекат Запада.

– Украјина је суверена држава која за нас није пријатељска. До тог закључка долазимо на основу антируских поступака који константно доминирају у политици украјинског руководства – рекао је Песков новинарима.

Према његовим речима, Украјина има веома озбиљан проблем на југо-истоку земље и за сада не може или не жели да реши те проблеме тако што ће испунити Минске споразуме.

Такође, Песков је изнео став да у Кремљу на Украјину гледају као на политички пројекат западних земаља.

Русија без сумње признаје украјинску државу, али у исто време, заиста, украјинска држава се од момента преврата праћен попустљивим понашањем Запада, претворила у пројекат тих истих држава – рекао је Песков.

Подсетимо, Украјинске власти су у априлу 2014. године покренуле војну операцију против Доњецке и Луганске Народне Републике које су прогласиле независност након државног преврата у Украјини у фебруару 2014. Кијев не признаје ДНР и ЛНР и сматра територије ових двеју република окупираним, а устаничке снаге терористичким.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com