Свет

ПРЕДСЕДНИК СЕ ХИТНО ОБРАТИО НАЦИЈИ! Ситуација је алармантна!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Посланици су упијали сваку његову реч.

Сиријски председник је објаснио разлоге израелских ваздушних напада и америчке економске блокаде Сирије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Башар ал-Асад је објаснио разлог поновљених израелских напада на град Деир ез Зор и улогу „Закона о цезару“ који је усмерен на сиријску економију.

У данашњем говору пред новоизабраном скупштином сиријског народа, председник Сирије је саопштио следеће:

– Израелски напади на Деир ез Зор дошли су да олакшају кретање терориста ИСИС-а.

Ваздушни напади на које је мислио сиријски председник су били касни ноћни напади које су извршили израелски авиони у близини ирачке границе.

Потом је сиријски председник скренуо пажњу на амерички „Закон о цезару“, за који је рекао да није „посебан или апстрактан случај из претходних фаза блокаде“, који је имао озбиљне негативне ефекте на сиријско друштво.

Сиријски председник је истакао, да су „Сједињеним Државама потребни терористи у региону, посебно ИСИС,“ рекавши да је тај чин на корист терористичким групама.

Асад је нагласио да „нас рат неће спречити да испунимо своје дужности нити умањити моћ народа да се прилагоди околностима и да их преокрене у сопствену корист“.

Сиријски председник је указао на разлог који га је натерао да се састане са члановима Народне скупштине изван седишта сиријског парламента, рекавши:

Ово заседање је требало да се одржи испод крова Савета, али због неопходности мера уведених због вируса корона довело до тога да се одржи у Народној палати.

Асад је свој говор упутио изабраним члановима Парламента, рекавши: „Избори којима сте недавно били сведоци различити су због епидемије коронавируса и њеног утицаја на одлучност неких да не учествују.“

Он је додао: „Било је много прописа и стварна конкуренција, а ови избори су национални преокрет напред, а било који национални покрет је позитиван покрет, јер изражава националну посвећеност.“

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Ало.рс/АМН