Свет Србија

ШОКАНТНО: Цариници открили невероватан случај кријумчарења на Градини!

Pixabay.com

ЦАРИНИЦИ су се 24. августа 2020. године на прелазу Градина суочили са још једним необичним покушајем илегалног преласка државне границе, када су 31-годишњу Мароканку пронашли у наменски направљеном “бункеру“ за кријумчарење.

Случај је откривен на улазној страни прелаза Градина око 08:45 часова, када је на ред за редовну контролу пристигао комби шведских регистарских ознака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Комбијем је управљао 73-годишњи шведски држављанин мароканског порекла који је цариницима рекао да нема ништа да пријави за контролу.

Цариници су се у сарадњи са граничном полицијом ипак одлучили за детаљан преглед, што се убрзо показало као добра одлука.

У импровизованој комоди коју је поменути путник превозио у теретном делу комбија, откривена је 31-годишња Мароканка која је ту била сакривена.

Да би то уопште било могуће, фиоке комоде су намерно скраћене, како би се направио неопходан простор, а потом покривена и душецима.

Сакривена особа је код себе имала пасош Марока, а у разговору са путницима, цариници су сазнали да је реч о брачном пару чија је намера била да прођу кроз Србију на путу до Шведске.

Наиме, мушкарац је изјавио да је покушао да прокријумчари супругу, јер није имала визу која јој је потребна за улазак у Србију.

Извор: Новости.рс