Регион

СТРАШНО: Након убода ПЧЕЛЕ ПРЕМИНУО ЈОЗО БОГДАН !

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Упркос жучној борби лекара, није му било спаса.

Јозо Богдан, познати индустријалац и директор компаније ФЕАЛ из Широког Бријега, преминуо је у среду у Загребу након што га је пре два дана убола пчела у Мостару.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лекари су дали све од себе како би му спасли живот, али нажалост, нису успели.

Богдан је, додају, хеликоптером експресно транспортован у Загреб где му је пружена хитна медицинска нега, али тамо је подлегао последицама шока који је доживео од убода инсекта.

Познати предузетник је у недељу пао у анафилактички шок након што га је убола пчела. Тад је хитно пребачен у Центар за ургентну медицину и хитне пријеме Универзитетске клиничке болнице Мостар где су га лекари реанимирали.

Потом је на стадион Под Бијелим Бријегом у Мостару слетео хеликоптер којим је Богдан превезен у Загреб.

Иначе, Јозо Богдан био је власник једне од најуспешнијих босанскохерцеговачких фирми, која се бави производњом алуминијума и запошљава стотине радника. Године 2013. проглашен је и предузетником године у БиХ, а био је један од најбогатијих људи у земљи.

Уз матичну компанију Феал Широки Бријег, ту групу чини још девет фирми, међу којима су и Феал у Хрватској, Немачкој и Аустрији. Укупно група има 650 запослених.

Потекао је из једне од најсиромашнијих породица у западној Херцеговини, а добар део живота провео је у Немачкој као грађевински радник.

Извор: Ало.рс