Регион

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА СРБЕ! Медојевић: Црна Гора ће повући признање Косова

СТАВ Демократског фронта је јасан и колико ми будемо могли да утичемо, поништићемо признање Косова – рекао је Небојша Медојевић.

– Сада имамо ширу коалицију и не могу да кажем у име свих. Али, што се тиче ДФ-а и ПзП иако сам ја представник прозападне политичке организације, апсолутно сам за повлачење одлуке о признању, то је била највећа брука Црне Горе – казао је лидер Покрета за промјене, члан коалиције „За будућност Црне Горе“ Небојша Медојевић у интервјуу за Србининфо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Медојевић сматра да питање Косова треба да буде приоритет и да треба отворити албанско питање у Црној Гори.

Лидер ПзП-а је поручио да је одлука Владе Црне Горе да призна Косово била против виталних интереса државе, зато што Црна Гора са Србијом треба да има савезнички однос – кад је Србији тешко да прискочимо.

– То су две различите државе, али историја и реални интерес нас упућује да ми са Србијом имамо савезнички однос. Ја када бих водио ту владу, први посао би ми био да са владом Србије договоримо низ међудржавних споразума, макао бих границе, фирме из Србије имале би једнаки третман као фирме у Црној Гори. Омогућио бих двојна држављанства … Црна Гора не смије да направи ниједан потез супротан интересима Србије – јасно је саопштио Медојевић.

Извор: Новости онлине