Србија

ДРАМА У ШКОЛАМА! Више од 1.000 оболелих ђака! Ево шта следи!

У Аустрији тренутно има 1.125 активно оболелих ђака и наставника од корона вируса. У Француској једна трећина корона вирус зараза се доводи у везу са школама и универзитетима, а у Аустрији, где универзитети тек отварају своја врата од 1.октобра, школе чине свега око 10 одсто жаришта.

Већина становника Аустрије се и даље заразује ван образовних установа. Међутим расте број случајева заразе у школама па је Кризни штаб одлучио да детаљно анализира која старосна група је највише погођена. Само у Бечу већ има око 600 заражених ђака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

С тим у вези је одлучено да се спроводе тестирања деце која су била у контакту са зараженима, а да резултати стигну у року од 24 сата, како би се избегло да деца проводе дуго време у карантину, а и „одстранила“ из разреда она деца која су оболела.

Број хоспитализованих у Бечу већи него на врхунцу епидемије

Број хоспитализованих ковид пацијената у Бечу је тренутно већи него што је био на врхунцу епидемије у Аустрији 31.марта.

Тренутно је 225 ковид пацијената хоспитализовано у Бечу, а поређења ради крајем марта било их је 213.

Од тог броја 177 је смештено на „нормално“ ковид одељење, а 48 на интензивној нези.

Према званичним подацима градских власти у Бечу тренутно има још 247 слободних кревета на интензивној нези, као И 2.214 на „нормалном“ ковид одељењу.

Уколико се ситуација буде драматично погоршала, како указују власти, поново би, као на пролеће, били ослобођени други болнички кревети, одложене операције и престало примање пацијената који нису хитни случајеви.

У том случају би било могуће додати до 1.000 „интензивних“ кревета са респиратором. Иначе број хоспитализованих у Аустрији био је 469, од којих 88 на интензивној нези.

Наговештај смиривања епидемиолошке ситуације у Чешкој

Из чешког министарства здравства саопштено је да је у протекла 24 сата регистровано 1.287 нових случајева ковида-19, најмање у последњих осам дана.

У Чешкој је током септембра регистрован велики број новозаражених, међу највишим у Европи, преноси Ројтерс.

Закључно са понедељком, у Чешкој је до сада потврђено укупно 65.883 случајева ковида-19 и 618 смртних случајева међу ковид пацијентима.

У Немачкој још 2.089 заражених корона вирусом

У Немачкој је потврђено 2.089 нових случајева корона вируса, показују данашњи подаци института Роберт Кох.

Од корона вируса умрло је још 11 људи, преноси Ројтерс.

Мађарска: Још 851 случај корона вируса, умрло 8 људи

У Мађарској је у последња 24 сата преминуло осам пацијената оболелих од корона вируса, а потврђен је још 851 случаја заразе, објављено је јутрос на званичном сајту коронавирус.гов.ху.

У Мађарској је од почетка епидемије потврђено 25.567 случајева инфекције корона вирусом, а преминуло је укупно 757 људи, док је њих 5.173 победило КОВИД-19.

Тренутно је активно 19.637 случајева инфекције, а 755 пацијената је хоспитализовано, од којих је 51 на респиратору.

Ноћни клубови у Великој Британији неће радити до проналска вакцине

Ноћни клубови у Великој Британији остаће затворени до проналаска вакцине против корона вируса, изјавила је данас Џилијен Киган, државна секретарка за омладину и професионалне вештине у британском министарству образовања.

„Тешко је замислити да ноћни клубови буду поново отворени све док не будемо имали некакву дугорочну опцију да се ефикасно изборимо са корона вирусом“, изјавила је Кигенова за Скај њуз, преноси Ројтерс.

 

 

 

 

Извор: Тањуг