Србија

Огласила се Ана Брнабић и поручила: Имају потпуну подршку Владе!

Брнабић је директору Сталног Секретаријата поручила да може у потуности да рачуна на подршку владе за наставак, како је оценила, изузетно важног посла који Транспортна заједница обавља за наше грађане.

Истиче да су ти важни послови изградња и безбедност путева, улагања у железнички саобраћај, али и уклањање нефизичких баријера, ефикаснији и бржи прелазак граница.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Брнабић је саговорнику рекла да је ТЗ за Србију изузетно важан регионални партнер и у прилог томе навела чињеницу да је седиште Секретаријата у Београду, као и то што је већ потписан уговор о Транспортној заједници.

– Развој и повезивање земаља у окружењу и Западног Балкана значи бољи живот грађана, али и бољу позицију Србије на путу европских интеграција – рекла је Брнабић.

Закоњшеко је нагласио да су изградња и безбедност путева, улагање у железнички саобраћај, уклањање нефизичких баријера за ефикаснији и бржи прелазак граница, истовремено и приоритети ТЗ.

Он је додао да је неопходно размишљати регионално, посебно када је реч о путној инфраструктури, односно тзв. зеленим и дигиталним путевима и као пример навео Коридор 10.

Закоњшек је истакао да је апослутно сигуран да ће транспорт и регионално повезивање имати круцијалну улогу у опоравку и даљем напретку Западног Балкана, укључујући и земље које формално не припадају том простору, а налазе се у окружењу.

Извор: Информер.рс