Спорт

ПОТПУНО НЕОЧЕКИВАНО! Српски тенисер елиминисан са УС опена

Ласло Ђере се понадао да му је жреб на УС Опену био наклоњен и да ће у другој рунди уживати у мечу са Данилом Медведевим, али – прво коло није прошао.

Од њега је био бољи Аустралијанац Кристофер О’Конел, који је до прве гренд слем победе у каријери дошао резултатом 4:6, 6:4 7:6(2), 6:4.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

О’Конел не само да је победио боље рангираног од себе (Ђере је 81. на АТП листи, а он 116.), већ је почетком 2019. овај 26-годишњак био тек 609. играч света.

У међувремену је значајно подигао форму, освојио два челенџера и, привремено, догурао у јануару ове године до 112. позиције на АТП листи, што му је био најбољи пласман у каријери.

Иако је на гренд слемовима до сада знао само за поразе, то му није сметало да у тросатној борби надигра фаворита из Србије.

Ласло Ђере је једину брејк шансу у првом сету искористио да га освоји, али је у другом направио 14 неизнуђених грешака и – то је била низбрдица са које није успео да се склони. Борио се у тај-брејку трећег сегмента меча колико је могао, но сервиси ривала били су без грешке, док је Ђереа у четвртој деоници његов сервис „издао“, што је О’Конел искористио да уз два брејка прође даје.

Његов наредни ривал биће победник меча Данил Медведев који је Федерика Делбониа декласиао са 6:1, 6:2, 6:4 и оправдао улогу фаворита као пети тенисер света, а трећи носилац на УС Опену.

Извор: Блиц.рс