Србија

БИЛА ЈЕ СКЛУПЧАНА, ПЛАКАЛА ЈЕ! Отац који је оставио дете (2) ТРИ САТА САМО У АУТУ покушао да се „извуче“ БИЗАРНИМ ОБЈАШЊЕЊЕМ

Слађан М. (45) из Врања са пребивалиштем у Новом Саду ухапшен је прексиноћ око 22 сата пошто је полиција његову двогодишњу ћерку затекла саму закључану у аутомобилу. Полицајци су открили да је Слађан отишао неколико стотина метара даље у кладионицу, да гледа Звездине утакмице. Дете је остало без надзора у колима скоро три сата, а полиција је установила да је за њим расписана потерница за ранији преступ.

– Слађан је у тренутку док је полиција трага за њимо опуштено гледао утакмицу у кладионици на другом крају улице, као да у колима није оставио саму девојчицу. Полицајци су били шокирани када су затекли дете без икаквог надзора одрасле особе и одмах су преко регистрације аутомобила почели да трагају за власником Надали су се да ће се сваког тренутка појавити, али то се није појавило – прича извор Српског телеграфа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додаје да је Слађан покушао да се се оправда је да је само на кратко оставио дете само, али полиција је сазнала да је читаву утакмицу одлегао у кладионици.

С друге стране, за „Курир“ су очевици догађаја, брачни пар из Новог Сада, испричали да су они позвали полицију видевши дете без надзора у колима.

– Човек је паркирао у центру града и отишао на други крај улице, неких 150 метара даље где почиње пешачка зона. Супруга и ја смо приметили да је девојчица сама у колима али смо помислили да је накратко остављена – прича Новосађанин за „Курир“.

Дете је, каже, било склупчано на задњем седишту аута.

– Дете је било склупчано и плакало је. Како је у близини била полицијска патрола, пришли смо им и рекли да нам је чудно што је сама – прича он.

Брачни пар каже да су полицаји пришли колима и кроз прозор питали девојчицу где су јој мама и тата.

– Јецала је. Рекла је да јој је хладно. Некако је успела да откључа врата уз наше сугестија, па ју је полицајац узео у наручје и однео у службени ауто да се загреје. Купили су јој сокић и кифлу јер је рекла да је гладна – кажу они и додају да је успела да каже да је „тата отишао негде“.

– Жена и ја смо чекали да видимо ко је тај отац који је двогодишње дете оставио само скоро три сата, по мртклом мраку и хладноћи закључано. Господин, када је дошао, кренуо је да откључава врата возача, а да није ни погледао задње седиште да види где му је ћерка. Тада су му пришли полицајци, а ми смо отишли – каже Новосађанин.

Слађан М. је ухапшен због сумње да је починио кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица, а девојчица је у сарадњи са Центром за социјални рад враћена мајци.

– Мајка се у четвртак увече налазила код куће с бебом – каже извор и додаје да се испоставило да је за њим била расписана потерница Прекршајног суда.

– Задржан је до 48 сати и изречене су му хитне мере: привремено удалљење из стана и забрана контактирања и прилажења детету – додаје извор.

Извор: Блиц