Србија

Лончар остаје министар здравља, Шарчевић губи просвету а ОВО ЈЕ НОВА МИНИСТАРКА ПРАВДЕ

Досадашњи министар здравља Златибор Лончар и у новој влади Србије водиће ресор здравства, сазнаје „Блиц“.

– За разлику од неких других кадровских решења ово је, према незваничним информацијама, одлука која се неће мењати – каже за „Блиц“ извор из врха власти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За разлику од Лончара, у нову Владу Србије 2020 улазе и нека нова лица. Према нашим сазнањима, једно од њих је Маја Поповић, која ће преузети ресор правде уместо Неле Кубуровић.

Маја Поповић је, иначе, адвокат, запослена у БИА, где је својевремено била и шефица кабинета бившег првог човека ове институције Александра Ђорђевића.

Новина је и просвета коју ће, према нашим сазнањима водити неко од кадрова СПС-а, али за сада није познато ко. То у исто време значи да Младен Шарчевић, који је до сада био задужен за образовање, одлази са ове функције.

Према незваничним информацијама, још нема одлуке ко ће бити нови министар спорта – да ли на челу овог ресора остаје Вања Удовичић, или ће га ипак неко заменити.

Иако се спекулисало да би то могао да буде лидер СПАС-а Александар Шапић, изгледа да се то ипак неће догодити, с обзиром да је ова странка добила један ресор – највероватније министарство за бригу о породици.

Како наводе „Блицови“ извори, од укупно 23 министра, чак 11 ће бити жене.

Једна од њих је и Гордана Чомић, која би такође требало да преузме једно, ново министарство – за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Оно што је извесно јесте да ће и у новом мандату Владу Србије водити жена, мандатарка за њен састав Ана Брнабић.

Како ће нова влада Србије тачно изгледати, требало би да се зна сутра, када ће бити одржана седница Председништва СНС, након које би требало да буде познат комплетан изглед новог кабинета.

Како је пре неколико дана рекао председник Србије и лидер СНС Александар Вучић, дилема постоји око два, три имена, али би она до сутра требало да буде отклоњена.

Извор: Блиц