Србија

ГОРИ ЖУТИ МЕТЕОАЛАРМ У СРБИЈИ: Данас опасност а ево када почиње МИХОЉСКО ЛЕТО

Михољски октобар који метеоролози већ дуже време најављују стидљиво је стигао у Србију. Иако су температуре далеко од летњих у наредним данима нас ипак чека мало блажа јесен.

Предвиђа се да ће у наредних пет дана жива на термометру бити око двадесеток подеока, а да ће јутарња температура бити нешто пријатнијих 10 степени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упозорење метеоролога

Данас је у Србији на снази жути метео аларм који указује на потенцијално опасно време.

Пре свега се мисли на појаву ниског мраза у раним јутарњим часовима који може бити опасан за возаче, али и штетан по пољопривреду.

Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.

Повратак лета

Хладно и променљиво време са кишом, карактеристично за октобар и јесен, судећи по прогнозама метеоролога, увод су у прави температурни ролокостер, у коме нас очекује крајем месеца и право правцато Михољско лето.

Међутим, према речима Ђорђа Ђурића, лето се још не предаје, иако смо већ загазили у јесен, те ће у недељама испред нас, доћи и до Михољског лета.

„Крај октобра, од 22. до 26. октобара донеће нам Михољско лето и температуре од 21 до 27 степени. Пре тога, права јесен“, написао је он.

Извор: Блиц