Србија

ЈЕЗИВО! Ђерлек открио: ЦЕЛА ЗЕМЉА ЈЕ У ОПАСНОСТИ! Ево шта нас чека за неколико дана!

ДРЖАВНИ секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек каже да је тренутно цела земља у опасности, јер епидемија вируса корона обара црне рекорде.

Он је за ТВ Пинк рекао да је вирус у „великој брзини“, да се пренео из кафића и клубова у породице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У болницама имамо целе породице, две, три генерације леже заједно. То се није дешавало у првом и другом таласу. Очигледно је клиничка слика много тежа, то значи већи број умрлих – навео је Ђерлек.

Он је нагласио да ће наредних седам до десет дана број новозаражених ићи узлазном линијом, да ће се вероватно достићи број од 8.000 новозаражених, а број умрлих може бити 45 до 50.

стиче да статистички гледано Београд више није 50 одсто од укупног броја новооболелих, да је то сада 30 одсто и да се десило преливање у друге градове те су већа жаришта у Новом Саду, Панчеву, Крагујевцу, а погоршава се ситуација у Новом Пазару.

– Забрињавајуће је стање у целој земљи. Министарство здравља и држава се надљудским напорима труде да обезбеде место за лечење сваком пацијенту. У овом тренутку смо принуђени да шаљемо пацијенте из Београда у остале делове Србије само да би обезбедили место за сваког пацијента – рекао је он.

Он је навео да се повећава број тестораних особа и да ће ићи на 30.000 тестирања на дневном нивоу, јер су најопаснији пацијенти који немају никакве симптоме.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг