Србија

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ВЕЛИКОМ ДЕЛУ СРБИЈЕ: У овим местима је критична ситуација

Институт за јавно здравље Војводине саопштио је да је током викенда у Војводини регистровано 1.407 нових случајева заражавања корона вирусом, а од тог броја чак 659 је у Новом Саду.

Тренутно нема информација о броју активних случајева у Војводини, али је према последњим подацима тај број у покрајини за викенд прешао цифру од 5.000 заражених. Од тог броја готово половина је у Новом Саду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Институту за јавно здравље тренутну епидемиолошку ситуацију оцењују као ванредну у чак 27 општина од укупно 45 колико их има у Војводини и то посебно у Новом Саду, Зрењанину, Сремској Митровици, Панчеву, Кикинди, Суботици, Сомбору, Бачкој Паланци, Вршцу, Белој Цркви, Беочину, Опову, Жабљу, Алибунару, Сремским Карловцима, Пландишту, Темерину, Ковачици, Кули, Инћији, Руми, Врбасу, Бечеју, Иригу, Ковину, Шиду и Новој Црњи.

У осталим градовима и општинама ситуација се оцењује као изразито неповољна са тенденцијом погоршања у варедну те надлежни из Института апелују на све да наставе са неопходним спровођењем проглашених мера контроле преношења болести како би се умањиле последице тренда раста броја оболелих и омогућило функционисање здравственог система.

Институт за јавно здравље Војводине моли грађане Војводине да се понашају одговорно и препоручује да се стриктно придржавају свих мера предострожности и упутстава надлежних епидемиолошких служби.

Извор: Блиц