Србија

ОГЛАСИО СЕ МИНИСТАР ЛОНЧАР И ОТКРИО СВЕ! Ево када стиже вакцина у Србију!

Министар здравља Златибор Лончар открио је када ће амричке вакцине стићи у Србију и потврдио одлуку Кризног штаба о мерама које чекају Србију овог викенда

Седница Кризног штаба за борбу против корона вируса завршена је после непуних сат времена, а одлуке ће бити саопштене на редовној конференцији за новинаре у 15 сати. То је новинарима у Палати Србија речено из кабинета премијерке Ане Брнабић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Досадашње рестриктивне мере, које су првобитно важиле до 15. децембра, истичу данас, а чланови кризног штаба су на данашњој седници разматрали епидемиолошка ситауција, да ли су досадашње мере дале резултате, као и евентуално увођење нових или ублажавање постојећих мера.

Према најавама медија, Кризни штаб би могао да донесе одлуку о ублажавању одређених мера, пре свега, оних које се односе на продужење радног времена тржних центара, фризерских и козметичких салона радним данима и за викенд.

Лончар о Фајзеровој вакцини

Прве дозе Фајзерове вакцине стижу у Србију у понедељак или уторак, каже министар здравља Златибор Лончар и додаје да ће у првој транши стићи нешто мање од 5.000 доза и да ће их примити корисници старачких домова.

Он је навео да је увозна дозвола за вакцине компанија Фајзер и Бионтек издата јуче у Агенцији за лекове и медицинска средства и додао да прве дозе стижу онако како је обећано до краја године.

Министар о дозволи за друге произвођаче вакцина

– То је озбиљан успех ако се зна да само неколико земаља у Европи и свету може да се похвали да ће у том периоду имати вакцине – рекао је министар новинарима у Новом Саду.

Он се нада да ће дозволу добити и други произвођачи, те да ће грађани Србије имати могућност да изаберу вакцину. Напомиње да ће вакцинација бити бесплатна. Србија је, како каже, међу првима добила вакцине, јер је била једна од пет првих земаља на свету која је потписала уговор са Фајзером.

 

 

 

 

 

Извор: Ало/Информер