Свет

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ У САД! Донета је КОНАЧНА ОДЛУКА у афери ИЗБОРНА КРАЂА!

Фото: Јутјуб

Федерални судија у Милвокију Брет Лудвиг одбацио је тужбу кампање председника САД Доналда Трампа за поништавање победе демократског кандидата Џоа Бајдена у савезној држави Висконсин.

У пресуди је судија више пута назвао тужбу „ванредном“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Пошто тужилац није показао јасно одступање од директива законодавног тела Висконсина, његова жалба мора бити одбачена“, навео је судија Брет Лудвиг у пресуди.

Држава Висконсин је за победника прогласила демократу Џоа Бајдена, који је наводно освојио 0,7 одсто гласова више од Доналда Трампа. Бајдену је припало 10 електорских гласова у Висконсину. Поред тога, поновним бројањем у две највец́е области ове савезне државе потврђена је победа Бајдена.

На председничким изборима 2016. године, Трамп је „за длаку“ победио Хилари Клинтон у Висконсину.

Амерички Врховни суд одбацио је тужбу Тексаса, коју је поднео државни тужилац Кен Пактон, којом је покушао да се оспори Бајденова победа у четири савезне државе – Џорџији, Мичигену, Пенсилванији и Висконсину. У тужби су наведена кршења закона поменутих држава, посебно промена изборног законодавства уочи избора.

Након пресуде, председник Трамп је на Твитеру објавио изјаву којом осуђује одлуку Врховног суда САД и поновио тврдње о изборној крађи.

Изборни колеџ требало би да се састане у понедељак како би изгласао следец́ег председника Сједињених Држава.

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/ rs.sputniknews.com