loading...
Србија

ПОЗНАТИ МЕТЕОРОЛОГ ОТКРИО: Ево какво нас време чека за празнике

МЕТЕОРОЛОГ Ђорђе Ђурић је данас саопштио какво ће време бити до краја децембра, и навео да у данима око Нове године постоји могућност захлађења.

Он је рекао да ће од уторка до петка бити осетно топлије, са температурама и до 17°Ц, као и да ће у петак, крајем дана, доћи до захлађења, као и да ће падати снег на планинама.

– Прошле године у истом периоду време је било скоро па пролећно. До краја године очекује нас једно уобичајено временско стање, ништа што се није догађало раније. У Србији у недељу пре подне магловито, тмурно и прохладно, понегде уз росу, док се после подне очекује сунчано, осим у Тимочкој и Неготинској Крајини, Бачкој, Срему и Посдрињу. У брдско-планинским пределима Србије Током целог дана сунчано. Дуваће слаб до умерен југоисточни ветар, у кошавском подручју у појачању и на југу Баната и у доњем Подунављу биће јак. Минимална температура од -1 до 4°Ц, максимална дневна од 5 до 10°Ц.
У Београду у недељу пре тмурно и магловито, а после подне очекује се сунчано. Дуваће слаб до умерен југоисточни ветар, током дана у појачању. Минимална температура 2°Ц, максимална дневна 7°Ц.
Он је навео да ће у Србији у понедељак бити умерено до потпуно облачно, прохладно и суво, док се у Тимочкој и Неготинској Крајини очекује тмурно и магловито. Дуваће слаб до умерен југоисточни ветар, у кошавском подручју појачан, на југу Баната и јак. Минимална температура од 0 до 4°Ц, максимална дневна од 5 до 8°Ц.

– У Београду умерено до претежно облачно, прохладно и суво. Дуваће слаб до умерен до појачан југоисточни ветар. Минимална температура 3°Ц, максимална дневна 6°Ц.
У Србији у уторак умерено до потпуно облачно и топлије. Максимална температура од 8 до 13°Ц, у Неготинској Крајини око 5°Ц. У среду и четвртак још топлије, уз углавном умерено облачно време. Максимална температура биће од 11 до 15°Ц. Веома топло и у петак, максимална температура од 11 до 17°Ц. У току јутра у северним, а током дана и у осталим пределима очекује се јаче наоблачење и захлађење са кишом. После подне и увече температура у осетнијем паду, јер ће југозападни ветар бити у скретању на северозападни, па ће у току вечери киша на планинама прећи у снег. У суботу осетно хладније са кишом, суснежицом и снегом. У недељу суво и хладно са сунчаним интервалима. Максимална температура од 2 до 6°Ц.

Како је истакао, у Београду ће у уторак бити умерено до потпуно облачно и топлије, са максималном температуром око 10°Ц. У среду и четвртак ће бити још топлије, уз углавном умерено облачно време. Максимална температура биће до 14°Ц.

– Веома топло и у петак, максимална температура до 15°Ц. Током дана очекује се јаче наоблачење и захлађење са кишом. После подне и увече температура у осетнијем паду. У суботу осетно хладније са кишом и суснежицом. Максимална температура до 3°Ц. У недељу суво и хладно са сунчаним интервалима. Максимална температура до 4°Ц. Дакле, око 26-27. децембра планине ће засигурно добити снежни покривач и то након дужег периода озбиљног недостатка снега. У нижим пределима може бити тек врло мало снега, јер ће дневне температуре остати у ”плусу”, и падавине ће врло брзо до краја дана престати.

Он је назначио да ће пред сам крај ове године доћи до отопљења, а да у данима око Нове године постоји могућност захлађења.

Извор: Новости