Спорт

ПУКЛА БОМБА НА МАРАКАНИ: Црвена звезда довела фудбалера Интера (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Велика очекивања пред младим момком рођеним у Паризу.

Нови фудбалер Црвене звезде је Аксел Бакајоко (22). Брзоноги везиста ће потписати уговор на три и по године, а на стадиону Рајко Митић месечно зарађивати 12.000 евра. Интеру ће уместо обештећења припасти 15 посто од наредне продаје момка рођеног у Паризу сазнаје „Моззарт спорт“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дужина уговора само потврђује више него озбиљна очекивања на Маракани од младог играча, који би требало да буде важно решење на евросцени, али и озбиљан залог за будућност, односно неко ко би могао да донесе додатан профит црвено-белима.

Бакајоко је огроман потенцијал показао још у најранијим фудбалским данима, па га је Интер са само 17 година довео из Париза, где је наступао за тамошњи Ред Стар. Ипак, огромна конкуренција и велика очекивања на Ђузепе Меаци натерали су га да срећу потражи на неком другом месту. Прво је ишао на позајмицу у француски Сошо, а претходне две године је провео у швајцарском Санкт Галену.

У претходне две сезоне, од чега је прошла била специфична због актуелне пандемије вируса корона, Бакајоко је забележио чак 57 наступа за швајцарски клуб. Истиче се изузетним атлетским способностима, експлозивношћу, али и завидном техником, па би могао да буде решење какво се на стадиону Рајко Митић тражи још од одласка Немање Радоњића у Олимпик из Марсеља.

Извор: Mozzart sport/srbijadanas.com