Спорт

ТЕНИСКИ СВЕТ НА НОГАМА! Огласио се Швајцарац и открио све о Новаку! Његове речи су изненадиле све!

Стен Вавринка није имао каријеру каквој се надао, али је и поред тога успео да освоји три гренд слем пехара. Швајцарац је дао интервју за недељник „Paris Match“  у ком је, између осталог, причао о и тројици најбољих играча свих времена, Новаку Ђоковићу, Роџеру Федереру и Рафаелу Надалу.

Ко ће бити најбољи тенисер свих времена?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање да ли је љубоморан на свог славног сународника, Роџера Федерера, 35-годишњи Вавринка је рекао:

– Како да будем љубоморан на једног од највећих спортиста света свих времена? Када сам почео да играм, он је већ био на врху. Имао сам прилике да га упознам, да освајам трофеје са њим. Велика је привилегија бити део исте генерације са Роџером. Прошли смо много тога заједно, прави смо пријатељи, чак иако водимо врло различите животе и стално смо у гужви. Све што смо прошли нас је само још приближило.

На констатацију новинара да „Новак Ђоковић има врло арогантан имиџ“ и да га публика не воли, Вавринка је реаговао другачије.

– Лично, Новак и ја се веома добро слажемо, често тренирамо заједно. Он има свој карактер, право да бира шта и како ће да ради – рекао је Вавринка.

Кад је реч о Надалу, Стан каже да је и са Шпанцем у најбољим односима.

– Исто као и са Новаком, често тренирамо. Његових 13 титула на Ролан Гаросу су можда и највеће достигнуће у историји спорта. Са њим, Роџером и Новаком, том великом тројком, можемо да будемо срећни. У једној ери истовремено можемо да гледамо три изузетна шампиона.

Пријатељство на АТП туру, у време великог ривалства на терену, тешко је оствариво.

-На то да ли је могуће да имам пријатеље са Тура, одговорићу кад се повучем. Видећу са ким ћу бити у контакту, не знам. Ми у тенису живимо у некој врсти мехура. Свуда по свету сусрећемо се са истим људима. Са неким сам пријатељ, са некима нисам – закључио је Вавринка.

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс