Србија

ЈЕЛЕНА ТИНСКА НАПАЛА МИЛЕНУ РАДУЛОВИЋ И ДЕВОЈКЕ: Ако те је неко силовао сваког уторка, што ниси ишла петком

Србија је гледала јутрос гостовање Драгослава Бокана, из Института за националну стратегију, и Јелене Тинске у јутарњем програму на ТВ Прва, а њихове изјаве о случају учитеља глуме Мирослава Мике Алексића и његових жртава су у најмању руку срамне и недопустиве. Ни покушаји водитеља Филипа Чукановића да причу одведе у другом смеру нису им могли стати на пут.

Тема о којој је требало да Бокан и Тинска говоре била је треба ли, повучени случајем Мике Алексића, увести сексуално образовање у школе. Уместо дебате, добили смо недопустиве изјаве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тинска је изјавила да се “свашта ту дешава”.

“Каменована сам пре неки дан јер сам рекла да мени, не би могло да се деси да ме неко силује седам пута, да ја имам 17 година и да ја ћутим, јер силовање значи нешто на силу, то је цепање, то су модрице, вриштање, то је на силу… А ако ти то доживиш, па се вратиш седам пута, онда је то један болестан однос”, релативизовала је Тинска.

Водитељ је покушао да јој објасни да је то психологија и да се жртва плаши, на шта га је Тинска прекинула речима:

“Ма, чега се плаши?! Зашто са 17 година не оде да каже мами, ако је блиска с њом… Па, моја деца су ишла код Мике, али су одустала, јер их је вређао…”

Бокан се надовезао да је његова ћерка такође ишла код Мике и да “има фантасично искуство”, јер “оне што су увреде, она је то схватала на дечји начин”.

Бокан је додао да је њему непојмљиво да жртва силовања прави серију и пише сценарио, што је назвао – перверзним.

“Ако је она под траумом, ако јој је тешко да сведочи, ако плаче, јеца, не жели тога да се сећа, а сад прави серију. То је перверзно”, рекао је Бокан.

Упркос упадица водитеља да су девојке жртве, да ће иступ жртава можда некоме да помогне и да глумица Милена Радуловић никада није изјавила да ће да прави серију, овај дуо се није дао разуверити.

“Опет ћу да испаднем грбава, али ја поздрављам све девојке које су изашле храбо и рекле ‘да, мене је неко силовао’. Ја се само питам зашто је она девојка рекла мене је силовао седам месеци сваког уторка и ја сам онда повраћала. Па, што ниси ишла петком”, скандалозна је изјава Тинске.

Примитивни и опасни ставови

На питање водитеља зашто би сексуано образовање било спорно, када смо водећи по броју малолетничких трудноћа, Бокан је рекао да “читава прича о сексуалности у једно раздобље дечије, које је предсексуално, уводи хаос у њиховој глави, јер деци то није јасно”.

Тинска се такође противи секусалном образовању у школама, поготово за млађе основце, и то је више пута током емисије истакла.

“То је потпуни нонсенс, јер деца немају свест ни о свом телу, нити нагонима… Деца треба сама да дођу до своје сексулности и ту је јако важно поверење у маму и тату, и они треба да одговоре на наша питања. И деци не треба причати ништа док сама не питају. Мени ово све смрди на оне вежбанке које су у моди, где се инсистира да могу да буду две тате и две мама… Деца то тога треба сама да дођу”, рекла је Тинска.

На примедбу водитеља “како, ако на то нема ко да им укаже, можда да школа помогне”, Тинска је наставила:

“Наравно, зато и долази до силовања… Деца немају кога да питају, па пристају на то мислећи да мора, али не може дете од седам година да се бомбардује тиме. Од петог до осмог може да се уводи у сексуално обраовање.”

Бокан је терцирао Тинској у хомофобним ставовима, тврдећи да деци не треба причати о сексуалности, “поготово не о хомосексуалности”.

“Када причамо о појединцима, децу не може да спаси никакав учитељ, нити учитељица, јер и они могу да буду педофили”, изјавио је Бокан.

На то је опет реговао водитељ, говорећи Бокану да је скандалозно и преопасно то што говори и да је отишао предалеко.

Извор: Нова