Србија

ЦЕО ВЕЉИН КЛАН ЈЕ ПАО ЗБОГ ОВОГ ЗЛОЧИНА: Навијачу Звезде рекли да ОСТАВИ МОБИЛНИ КУЋИ и да дође!

Навијачка група Принципи прекречила мурал посвећен покојном брату Здравка Радојевића, што је он схватио као провокацију. Наводно је тада почео њихов сукоб у ком је Радојевић убијен

Криминална група окупљена око Вељка Беливука, званог Веља Невоља, и Марка Миљковића Марета сумњичи се и за убиство Здравка Радојевића (41) из Котежа, а према речима нашег саговорника, Беливук и Маре су Радојевићу објавили рат преко графита!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Превласт

Према речима нашег извора упознатог са случајем, Котеж је важио за део града у коме су доминантни навијачи Црвене звезде, а наводно је Здравко Радојевић важио за једног од виђенијих „делија“, али и дилера дроге у том крају. Такође, Радојевић је био у добрим односима с Миљковићем, али је међу њима пукло када су Принципи, навијачка група коју је формирао Веља Невоља, почели да залазе на Радојевићеву територију.

– Принципи су желели да преузму читав град, па и Котеж, који важи за звездашки крај. Прича се да је сукоб са Радојевићем почео када су Принципи прекречили мурал посвећен Здравковом брату Александру, који је преминуо 2015. Преко тог мурала Принципи су нанели црну боју и нацртали мртвачку лобању, симбол њихове навијачке групе, и написали „Из Принципа“. Многи су то протумачили као објаву рата Радојевићу – каже наш извор и наставља:

– Здравко је то одмах схватио као провокацију, али и претњу. Бунио се због тога и наводно је од Принципа захтевао да скину свој графит, сматрајући да су оскрнавили успомену на његовог покојног брата. То га је јако погодило, ударили су му на породицу, на успомену.

Извор каже да је Радојевић наводно, преко посредника, захтевао од Беливука и Миљковића да обришу графит и да му се не мешају у територију.

Намамили га

– Веља и Маре су то искористили и намамили су Радојевића да дође на састанак како би му решили проблем с навијачима. Тако је Немања Лакићевић, по налогу Беливука и Миљковића, рекао Радојевићу да 10. новембра дође на паркинг „Ласте“ на ауто-путу Београд-Ниш, и то без телефона. Када је Радојевић дошао, из свог аута је прешао у Лакићевићев, који га је одвезао до викендице у Ритопеку. Из те викендице Радојевић никада није изашао – каже извор и додаје да истражитељи сумњају да је Радојевић убијен и раскомадан „из безобзирне освете“.

Подсетимо, група Веље Невоље и Марета је и другим жртвама отворено претила пре смакнућа. Тако су Горану Величковићу Гоксију, пре него што су га, како се сумња, убили, претили на Јутјубу.

РЕКЕТИРАН

Узели му 20 аутомобила?

Како незванично сазнајемо, Радојевић је ушао и у посао с некретнинама, а наводно је имао и ауто-плац.

– Прича се и да су га Беливук и екипа рекетирали, да су му с плаца узели 20 аутомобила, али да су му вратили 18. Такође, прича се да му је Беливук тражио да му препише два стана у згради коју је правио како би, наводно, решили проблеме – каже саговорник.

РОЂАЦИ

Од новембра не знамо ништа о њему

Рођаци Здравка Радојевића, чије тело још није пронађено, кажу да од 10. новембра немају никакву информацију о њему.

– Тог дана је отишао на састанак, да се види с неким, није понео телефон и више се није вратио. Све што сазнајемо везано за њега је из медија. Иначе, тачно је да је мурал његовог брата у центру Котежа скроз прекречен – рекао је рођак за Курир.

Извор: Курир.рс/ Екипа Курира