Србија

ДР НЕСТОРОВИЋ У ПРОБЛЕМУ?! Због његових јавних наступа, огласила се…

Фото: Јутјуб

Чекају га проблеми?

Због све чешћих јавних иступа доктора Бранимира Несторовића у којима он доводи у питање ефикасност тестова против короне, саму вакцину против ковида, али и негира постојање пандемије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како лекарска комора Србије гледа на ово, у најблаже речено, контроверзно понашање најпознатијег дечјег пулмолога у земљи и њиховог члана.

Директор ЛКС Милан Динић каже да се пред Лекарском комором Србије већ налази захтев за преиспитивање јавних наступа доктора Бранимира Несторовића.

– Још крајем априла група лекара и наставника Медицинског факултета у Београду поднела је Лекарској комори Србије (тачније Суду части и Етичком одбору п.а) захтев да се преиспитају његови јавни наступи, за које они тврде да су непрофесионални и етички неприхватљиви. Међутим, ни Суд части нити Етички одбор нису могли да заседају до сада због епидемиолошких мера и забране окупљања више од пет људи. Чим дође до ублажавања мера позабавићемо се овим случајем – рекао је Милан Динић.

Он није хтео да коментарише ставове Бранимира Несторовића, али је нагласио да Лекарска комора Србије осуђује свако иступање у јавности које може да доведе грађане у заблуду и угрози њихово здравље.

Извор: Република