Србија

САОПШТИЛА СЈАЈНЕ ВЕСТИ! Премијерка Брнабић се хитно обратила грађанима!

Фото: Јутјуб

У Србију данас стиже више од 40.000 Фајзерових вакцина, најавила је премијерка Ана Брнабић, додајући да очекује да у току следеће седмице стигну и прве АстраЗенека вакцине.

Брнабић је за ТВ Прва синоћ навела да се у марту очекују и вакцине из Ковакс програма и истакла да ће на тај начин грађани имати и већи избор цепива.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Без икакве сумње биће довољно вакцина за све који желе да се вакцинишу“, казала је премијерка и навела да се сада подиже капацитет за вакцинацију.

Како наводи, рекорд је око 70.000 вакцинисаних особа у току једног дана, а сада се ради и ревакцинација, плус нове дозе.

Наводећи да је прочитала у одређеним медијима да је одзив на вакцинацију у нашој земљи разорачаравајући, Брнабић каже да не зна у којој Србији живе људи који могу тако нешто да кажу.

„У нашој држави одзив је скоро најбољи у Европи и те критике су доказ да је тим људима жао што је вакцинација код нас успешна“, каже премијерка.

До сада је, према њеним речима, 635.000 особа вакцинисано првом дозом, око 182.000 је ревакцинисано, што је отприлике нешто више од 805.000 вакцинација.

„У овом тренутку 11 одсто од укупне пунолетне популације је примило прву вакцину, око три одсто је имунизовано, примили су и ревакцину и очекујем да ће нешто мало испод 20 одсто до краја фебруара примити прву дозу“, казала је Брнабић.

Апеловала је на све грађане да и након добијене прве дозе користе маске, јер се имунитет стиче тек две недеље након ревакцинације.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/ Танјуг