СРБИЈА ЈАВЉА

ЗАСТРАШУЈУЋЕ! Бил Гејтс открио: “Следеће две монструозне катастрофе могле би да потресу планету” Ево о чему је реч!

Гејтс, који је предвидео пандемију, наводи следеће две монструозне катастрофе које би могле да потресу свет

Суоснивач Мицрософта Бил Гејтс предвидео је да ће вирус вероватно убити милионе људи широм света пет година пре него што је наступила пандемија КОВИД-19.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ако нешто убије преко 10 милиона људи у наредних неколико деценија, највероватније биће то веома заразни вирус, а не рат“, рекао је Гејтс током Ted Talk-а, 2015. године. “Заправо смо уложили врло мало у систем за заустављање епидемије. Нисмо спремни за следећу епидемију.”

Сада је милијардер, филантроп, говорио о томе шта би могла да буде следећа велика криза са којом ће се човечанство суочити. Он је указао на две могуће претње са којима би савремени свет могао да се суочи: климатске промене и биотероризам:

“Сваке године би климатске промене могла да усмрте много више људи, него што је то учинио КОВИД-19. Такође, у вези са пандемијом је нешто о чему људи не воле много да разговарају, а то је биотероризам, да би неко ко жели да нанесе штету могао да створи вирус. Дакле, то значи да је шанса да се сусретнемо са тим много већа од природно изазване епидемије попут тренутне.”

Иако је Гејтс рекао да ће у будућности сигурно бити још пандемија, рекао је да би човечанство могло да повећа своју спремност за такве сценарије до те мере како свет више никада не би имао број преминулих као што то имамо данас, са коронавирусом који је заразио више од 107 милиона људи и убило више од 2,3 милиона широм света.

“Пандемије могу да буду горе у погледу смртних случајева. Мале богиње биле су смртоносне у више од 30 одсто. Можемо да умањимо број умрлих у наредним пандемијама, стварањем ефикасног система“.

Гејтс је навео да би свет могао да се припреми за следец́у пандемију унапређивањем истраживања мРНК, технологије која се користи у вакцинама Фајзер и Модерна ЦОВИД-19, повећавајући тестирање на 10 милиона ПЦР тестова дневно и улажући више у дијагностичке машине и терапију.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs