Србија

Александар Вучић: Власт ћу изгубити, питање је дана!

Председник Србије Александар Вучић изразио је задовољство због грађана из региона који су дошли у Србију да се вакцинишу.

„Задовољан сам што смо могли некоме да сачувамо некоме живот. Неко ће рећи гужва за два дана, али то је мали број људи. Задовољан, јер не делите људе по томе које су вере и у којој земљи живе. То је добар сигнал да регион заједно може напред“; изјавио је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нико од нас се није појављивао нити се гордо понашао према томе, то је само показао да су наше заједничке могућности веће него што их доживљавамо“, напоменуо је он.

Како је рекао, данас када постајемо 1. или 2. у Европи људи на то гледају са зазором јер имамо врсту губитничког менталитета.

„Верујем да ће људи свуда осетити да заједнички можемо много брже напред“, навео је он.

Осврнуо се и на извештај Европског парламента.

„Што се тиче извештаја Европског парламента, Србија јесте на европском путу. Издвојио сам неколико ствари које су нефер. Нису важни критичари и онај који добацује, нити онај ко има да ти каже нешто док си у блату и бориш се. Већ је важан онај у арени ко се бори за своју земљу и за свој народ“, сматра.

Вучић је прочитао део извештаја и упитао „шта је смисао“.

„Зато сам рекао да су се неки људи изгубили у времену и простору“, казао је он.

Вучић је навео и да је људима показао да стотине респиратора стоји у магацинима.

„Како да ме не боли, срећом па сам то људима могао да покажем. То показује да још имам емоција, мислио сам свикнут на све“, казао је он.

Како је рекао „власт ће да изгуби, то ће свакако да се деси, питање је дана, године“ Додао је да се не боји за то.

Како каже, Србија је некада била толико економски руинирана да јој је замена за бољи животни стандард био успех српских спортиста. Како каже, то је сада другачије.

„Ми смо се због лоших политичких резултата радовали спортским успесима. То нам је била замена. Сада смо бољи у економији него у спорту. Мада ће се то променити сада када је Драган Стојковић постао селектор“, наводи он.

 

 

Извор: Б92