Русија Србија

ЖЕЛЕЗЊАК: Путин и Вучић су се срели више од 10 пута – ТО ЈЕ ПОТВРДА ДА СУ РУСИ И СРБИ БРАЋА!

Београд и Москва никада нису били у бољим односима. Од међусобне сарадње и подршке када је реч о Косову и Метохији до економске, војне и културне размене, па зато и не чуди велики број међусобних састанака највиших државних функционера у последњих неколико година, каже Сергеј Железњак, заменик секретара Главног одбора Јединствене Русије Владимира Путина

На питање да ли ће председник Путин ускоро још једном посетити Србију Сергеј Железњак за „Ало!“ наводи:
– Жеља српског народа и руководства Србије да председника Русије дочека у братској и гостољубивој српској земљи Москви је позната и схватљива. Од многих мојих пријатеља из Србије сам лично чуо како у Србији поштују и воле Владимира Путина и са каквим узбуђењем примају информације о његовом доласку. Желео бих и да истакнем важност личног поверења које постоји између председника Путина и председника Вучића – објашњава Железњак, па наставља:

– Лидери наших земаља су се до сада срели десет пута, што потврђује висок ниво руско-српске међудржавне сарадње, која потврђује братске односе између наших народа. Што се тиче датума евентуалне посете, то питање треба разматрати полазећи од изузетно густог распореда рада председника Русије због напете актуелне међународне ситуације и предстојећих крупних политичких догађаја у Русији и свету. Сигуран сам да ће српски народ са одушевљењем и радошћу прихватити долазак Владимира Путина у Србију у било које време.

А о томе како Москва гледа на иницијативу о заједничкој српској декларацији високи функционер Јединствене Русије каже:
– Процес припреме декларације о заједничком и обједињеном националном деловању и дефинисању минимума националних принципа за опстанак и очување српског народа од стране Србије и Републике Српске, који је покренут 4. августа у Новом Саду, има много чега што је заједничко са развојем концепције руског света. Крајем 2006. године председник Путин је као саставне делове „руског света“ издвојио „руски језик“ и „руску културу“. Садашње дискусије које се воде у српском друштву о потреби обнављања српских националних традиција, културе и језика, као и о подршци ћирилици имају посебан значај, јер те компоненте представљају основу идентитета народа. Руски и српски цивилизациони кодови имају заједничке корене духовности, писмености и културе. Ми у тој области имамо велико искуство, које смо стекли у најновијој историји и које смо спремни да поделимо са нашом српском браћом. Осим тога, сматрам да ови подухвати заслужују подршку на нивоу међупартијске и међупарламентарне сарадње.

Наравно, Црна Гора је неизбежна тема у разговору са Железњаком, поготово када се узме у обзир да је Подгорица без референдума ступила у НАТО, а након тога окривила Москву за организацију такозваног државног преврата.

– Фарса тобожњег покушаја државног удара у Црној Гори, као и уз помоћ западних саветника на брзину измишљени планови освајања скупштине и уклањања председника владе Ђукановића изазивају недоумицу и мрачне паралеле са паљењем Рајхстага 1933. године од националсоцијалиста, које је имало за циљ успостављање диктатуре Хитлера у Немачкој. То је тада била страшна трагедија немачког народа и увод у катастрофу Другог светског рата. Оно што се сада дешава у Црној Гори по варварској грубости и глупости власти више подсећа на фарсу него на трагедију – каже Железњак

Извор: Alo.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

август 2017.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031