Русија

НЕСТАО ЈОШ ЈЕДАН РУСКИ ГЕНЕРАЛ: Путин се не оглашава, а једна ствар је јако чудна у причи

Ово није први случај да једна од најважнијих особа у руском државном врху одједном нестане из јавности

Портпарол руског министарства одбране Игор Конашенков већ пет дана не оглашава се са својим уобичајеним дневним видео-извештајима.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јавност у Русији али и шире с правом се пита шта се дешава са генералом, будући да је у последњих неколико месеци било оваквих случајева, да одједном нико не чује или не види неку од високо позиционираних особа у влади Русије.

Руско министарство одбране објављује дневно извештаје о ономе што зову “специјална војна операција у Украјини“, које руској јавности презентује 57-годишњи Конашенков, због чега га многи зову “лице војне операције”, пише Неwсwеек.

Према “Агентство”, истраживачком сајту који је покренут 2021, последњи видео-снимак брифинга на ком је Конашенков објављен је 1. септембра на Телеграм каналу руског министарства одране.

Од тада, уместо његовог видео-обраћања јавности је прослеђено само саопштење.

Конашенков се налази на челу одељења министарства одбране задуженог за информисање и масовне комуникације још од 2017. године, а у јуну 2022. је унапређен у чин генерал-поручника указом председника Русије.

Конашенков је упамћен у јавности по томе што је баш он јавио да је покојни Јевгениј Пригожин с Вагнеровцима кренуо 24. јуна на Москву.

Владимир Путин није се оглашавао овим поводом, а да нешто дефинитивно није у реду показује и то да је одједном престао да детаљно говори о украјинској контраофанзиви која је већ ушла у четврти месец.

Извор: Република