Србија

Сјајне вести! ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОБРАТИО ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ И ПОСЛАО ВАЖНУ ПОРУКУ!

Председник Србије Александар Вучић завршио је данас посету Краљевини Бахреин посетом Националног музеја те земље

Њега су, на прагу Музеја, дочекали шеик Хала Бинт Мохамед ал Калифа, генерални директор за културу и уметност у Управи за културу и активитете Бахреина, као и шеик Калифа бин Ахмад ал Калифа, директор за антиквитете и музеје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије имао је прилику да се упозна са културним наслеђем Бахреина, традиционалним занатима и рукотворинама, производима од бисера, те и Тилос периодом и почетком Ислама.

Вучић је новинарима рекао да је делегација Србије, не само научила много о обичајима, традицији и фантастично богатој историји Бахреина, већ да су и дошли и до неких идеја како да Народни музеј у Београду, али и друге музеје, употпунимо и шта да учинимо како бисмо привукли већи број људи из Србије и иностранства.

„Ово је почетак великог пријатељства, које смо успоставили у Бахреину и верујем да ћемо имати прилику да наше домаћине ускоро неформално, а затим и формално, угостимо у Београду“, рекао је он.

Вучић је истакао да је веома задовољан посетама УАЕ и Бахреину, Емиратима због фабрике вакцина, коју ће Србиј саградити уз њиихову помоћ, као и због “отварања врата” у обе земље које ће нам донети много користи у будућности.

Председник је нагласио да је важно и што ће министарства спољних послова Србије и Бахрееина, захваљујући потписаном споразуму, редовно разговарати, координисати акције и подржавати једни друге у међународној арена.

„Велики и важан посао смо обавили. Створили смо ново, добро, велико пријатељство и верујем да у наредном периоду можемо озиљно да напредујемо у односима према Саудијског Арабији. А, онда бисмо за те три земље, које су повезане родбинским и политичким везама могли да кажемо да их сматрамо искреним пријатељима Србије“, рекао је Вучић.

На крају посете, Вучић, први председник Србије који је посетио Бахреин, уписао се у Књигу почасних гостију.

Председник Србије јуче је у Бареину разговарао са краљем те земље, а састао се и са представницима Одбора за привредни развој Краљевине Бахреин и Државног инвестиционог фонда те земље

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг