Србија

ЛЕЧИЋ НИЈЕ ОПТУЖЕН! Огласило се Тужилаштво поводом тврдњи глумице Данијеле Штајнфелд да је колега силовао! Ево шта се десило!

СЛУЧАЈ тврдњи глумице Данијеле Штајнфелд да ју је 2012. године силовао старији колега познати глумац Бранислав Лечић и даље је у предистражној фази, без кривичне пријаве.

– Још увек су у току провере навода Данијеле Штањфелд и Бранислава Лечића – рекла је Тањугу данас портпаролка Вишег јавног тужилаштва у Београду Ивана Ракочевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они су у марту испитани у полицији поводом тврдњи глумице да ју је Лечић силовао 2012. године, а сада су у току провере тврдњи које су тада изнели.

То значи да је и даље у току предистражни поступак и да Лечић и даље није осумњичени, као што ни Штањфелдова и даље нема статус оштећене.

Лечић је дао је изјаву у полицији 26. марта у својству грађанина, када је у потпуности негирао наводе Данијеле Штајнфелд, а исте вечери је на друштвеним мрежама објавио и да је „прошао полиграф“, иако то за истрагу нема велики значај, јер полиграф није доказно средство.

Након тога уследило је затишје у овом случају, све док крајем прошле седмице „Недељник“ није објавио исповест некадашње глумице Мериме Исаковић у којој је изнела тврдње да је Лечић 1978. године сексуално узнемиравао, у време када су били колеге на Факултету драмских уметности у Београду.

Ова исповест Исаковићке, која се у међувремену одселила у Аустралију и ради као психијатар, изазвала је велику пажњу јавности, јер би, уколико дође до поступка, могла да послужи као сведочење у прилог тврдњама Штајнфелдове.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг