Спорт

Није могао да прећути! ТРЕСЕ СЕ СРБИЈА: Дарко Миличић БРУТАЛНО одговорио Нуркићу на срамну провокацију!

Кошаркаш Портланда Јусуф Нуркић изазавао је гнев јавности због објаве на Твитеру.

Нуркић је окачио фотографију џамије у Загребу која се са пуним правом везује за лик и дело усташког поглавника Анте Павелића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Убрзо је стигао одговор бившег НБА аса Дарка Миличића, који је господски одговорио на безобразну провокацију босанскохерцековачког кошаркаша.

– Морам прво да се оградим. Не познајем момка лично. Оно што видим да је добар кошаркаш. Али када качи овакве слике, то није добро за помирење на овим просторима. Зна се колико су усташе побиле Срба, као и људи других националности. Таквим зверским убиствима нико не сме да се поноси. То су ствари који би сваки човек требало да се стиди. Све се надам да је то урадио, зато што није знао шта је на фотографији, а не да је хтео да се некоме докаже и додвори. Опет, бојим се да иза тога стоји још нешто дубље. Такође, желим да истакнем да је нисам део тог дела људи који су на друштвеним мрежама и стварно не разумем људе који хоће на тај начин да се покажу колике се патриоте или верници. Могу само том момку да кажем да се то не ради тако. А ако на тај начин жели нешто да поручи, онда му побуде нису добре – казао је Дарко Миличић за 24седам.

Миличић је потом свом млађем колеги уделио неколико лекција из историје.

– Можда он на овај начин жели да покаже да не прихвата историјске чињенице које су непобитне. А оне су показале да су Срби били ти који су морали да мењају веру, а да према онима који то нису учинили многи били веома окрутни. Не желим никог да осуђујем, јер ко зна под којим су били притиском да тако нешто ураде и не бих желео да сам био у њиховој кожи. За мене је православна вера нешто најсветије – закључио је Миличић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс