Србија

ТОМА ФИЛА ОШТАР: Здравствене раднике који одбијају вакцинацију треба суспендовати са посла

Тома Фила (Фото: Јутјуб)

Италијанска влада саопштила је пре неколико дана да ће сви здравствени радници у Италији морати да се вакцинишу против корона вируса

Адвокат Тома Фила каже да се нико, па ни здравствени радници, не могу присилити да приме вакцину, али се, како каже, могу суспендовати са посла јер представљају опасност за ширење заразе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Италијанска влада саопштила је пре неколико дана да ће сви здравствени радници у Италији морати да се вакцинишу против корона вируса, а адвокат Тома Фила сматра да би то и сви наши лекари и друго здравствено особље требало да ураде како би заштитили своје пацијенте.

– Међутим, не можете никог натерати да прими вакцину и ухапсити га због тога што то није урадио. Оно што се може урадити је да се такви удаље са посла и да им се не дозволи да примају пацијенте. Онај ко се није вакцинисао представља ризик за здравство, па не може тим послом да се бави – каже Фила и додаје да би, са друге стране, здравствени радници који јавно говоре против вакцинације требало да одговарају прекршајно и да буду кажњени новчаном казном.

Извор: Курир/srbijadanas.com