Русија Свет

ИЗРАЕЛСКИ ЕКСПЕРТ ОТКРИО СВЕ! Америци је остало само 5-6 година да сломи Русију, после тога десиће се нешто што нису очекивали!

Америчко руководство пропушта још увек постојећу прилику да изврши економски притисак на Русију, сматра израелски стручњак Јаков Кедми. Америчко руководство неће одустати од своје тренутне политике конфронтације са Русијом. У највећој мери то је последица чињенице да Вашингтон не жели да прихвати да се доба униполарног света, у коме му је била додељена улога хегемона, завршило.

Економски, Сједињене Државе спремају се да сломе Кину, а политички – Русију, без које је данас немогуће решити већину најнужнијих питања међународне агенде.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стога, америчке власти предузимају разне кораке против Москве и Пекинга.

Највероватнији сценарио за даљи развој догађаја укључује даљи амерички санкциони притисак на своје главне геополитичке противнике.

На пример, бивши шеф израелске службе „Натив“ Јаков Кедми, коментаришући односе Русије и Сједињених Држава, приметио је да се Америка дефинитивно неће одрећи спољне политике и економског утицаја, користећи своју уобичајену тактику у нади да ће спречити војне ескалације.

„Они се веома плаше војног сукоба са Русијом. САД мисле да ће у будућности такође моћи да врше притисак, не бринући о последицама. Ако избије рат, Вашингтон из њега неће моћи да изађе као победник. Они, Американци, никада нису могли објективно да процене сопствене снаге“, изјавио је стручњак.

Истовремено, Вашингтону истиче време. Према мишљењу Кедмија, Сједињеним Државама није преостало више од 5-6 година да „сломе“ Русију. По истеку овог периода, свака полуга притиска ц́е престати да делује на Москву.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs