loading...
Регион

РАЗНЕО СЕ БОМБОМ НА ВАСКРС: Мупкарац извршио самоубиство на велики празник

Фото: Јутјуб

ДЕРВЕНЋАНИН Слађан Тутњевић (59), некадашњи средњошколски професор, музичар и директор фабрике обуће, прекратио је себи живот разневши се ручном бомбом, сазнају „Новости“ од извора упућених у ову трагедију.

Његово беживотно тело пронађено је јутрос (недеља) на обали Укрине, око 150 метара од породичне куће у улици Пете Козарачке бб. у Дервенти.

Засад је непознато зашто је овај 59-годишњи учесник протеклог отаџбинског рата дигао руку на себе и, на Васкрс, на овако ужасан начин прекратио живот.

-Призор на месту трагедије, на обали реке, био је застрашујући. Тело жртве било је у локви крви а доњи делови разнесени. Пронађени су и растргани делови одеће, мобилног телефона, као и осигурач од ручне бомбе-казују наши извори.

„Новости“ незванично сазнају да је у раним јутарњим сатима дервентску полицију телефонским позивом алармирала рођака настрадалог М. Р., дојавом да јој је нестао рођак Слађан Тутњевић. Полицијска потрага убрзо је окончана на десној обали Укрине, где је пронађено његово беживотно тело.

-Дежурна тужитељка Окружног јавног тужилаштва наложила је увиђај, а доктор-мртвозорник Дома здравља Дервента је утврдила да су смртоносне повреде наступиле услед тешких повреда мале карлице и других доњих делова тела. Она је констатовала да је Тутњевић истог дана (недеља) у јутарњим часовима извршио самоубиство ручном бомбом-незванично сазнају „Новости“.

Такође незванично сазнајемо да су истражиоци рођаке М. Р. пред њеном кућом, недалеко од дома рођака-жртве, пронашли цвеће и поруку исписану на коверти од рачуна за електричну енергију.

-Реч је личној поруци која се, засад, не доводи у везу са висином рачуна или евентуалним дуговањима за струју, као мотивом или окидачем за самоубиство. Истина, поготово последњих дана Слађан је све више падао у депресију, жалећи се на многобројне животне тегобе-сазнају „Новости“.

Очито је да су материјалне, породичне и друге тегобе овог ратног ветерана, биле претежак животни терет, констатују његови познаници.

БИВШИ ПРОФЕСОР, ПЕВАЧ И ДИРЕКТОР, ОСТАО САМ

О СЛАЂАНУ Тутњевићу, како сазнајемо, Дервенћани имају само речи хвале. Знају га изнад свега као „културну, добронамерну, вредну и свестрану особу”. Дипломирао је економију и једно време радио као професор у средњој школи, потом као директор дервентске фабрике обуће „Демос“. Његова свестраност се огледала и у томе да је свирао хармонику, а у продукцији ТВ БН снимио је свој ЦД народних песама. Након приватизације фабрике на чијем је био челу, хлеб је почео да зарађује набавивши велико стадо оваца.

Након брачног бродолома, без стечене пензије, овај 59-годишњак је пре више година остао да живи сам, јер су му се супруга и сада већ одрасли син одселили негде у околину Сарајева.

Извор: Новости