Србија

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ! Спремите се, стижу непогоде! У овим деловима Србије пали се наранџасти метео аларм!

У Србији су сутра локално могуће краткотрајне временске непогоде – обилнији пљускови са грмљавином, појава суградице и града и јак, краткотрајно и олујни западни и северозападни ветар, упозорио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Србији сутра умерено до потпуно облачно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Локално су могуће краткотрајне временске непогоде – обилнији пљускови са грмљавином, појава суградице и града и јак, краткотрајно и олујни западни и северозападни ветар.

Ветар слаб и умерен, у планинским пределима повремено и јак, јужни и југозападни, од средине дана у скретању на западни и северозападни правац и у појачању.

Најнижа температура од 9 до 14 степени, а највиша од 18 на северозападу до 25 на југоистоку Србије.

У Београду претежно облачно са кишом, после подне и са локално обилнијим пљусковима са грмљавином. Ветар слаб и умерен, јужни и југозападни, од средине дана у скретању на западни и северозападни правац и у појачању.

Најнижа температура око 14 степени, а највиша око 22.

Увече слабљење и постепени престанак падавина, уз смањење облачности.

Пали се метео аларм

Наранџасти метео аларм сутра ће бити у већем делу земље. Због кише и грмљавине наранџастом бојом биће обележени Бачка, Банат, Срем, Београд, западна Србија, Шумадија, Поморавље и источна Србија, док ће у осталим деловима на снази бити жути метео аларм.

Наранџасти метео аларм значи да је време опасно. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе, наводи се на сајту РХМЗ.

Жути метео аларм значи да време може бити опасно (потенцијално). Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике, стоји на сајту РХМЗ.

Изгледи времена за седам дана – до 24. маја

До четвртка променљиво облачно, местимично са кишом и краткотрајним пљусковима са грмљавином.

У петак, као и у суботу пре подне суво време са дужим периодима сунчаног времена.

У суботу у другом делу дана ново наоблачење са севера, које ће до краја периода и у осталим пределима условљавати кишу, пљускове и грмљавину.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Танјуг