Русија

Драматично! РУСИЈА САОПШТИЛА: Ако је наредбу британском разарачу дао овај човек – ОНДА ЈЕ ТО ЈАКО ОЗБИЉНО!

Амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин изјавио је да он не располаже информацијом да ли је британски премијер Борис Џонсон лично издао наредбу британском разарачу „Дефендер“ да наруши границу Руске Федерације, међутим, уколико се испостави да је то тачно – онда је то „јако озбиљно“.

„Питање је да ли су у доношење те одлуке били укључени премијер и други виши званичници британске владе. За сада немам прецизних информација о томе. Не знам, не разумем тачно механизам доношења одлука поготову када је реч о војно-поморској сфери. Не бих да журим да износим било какве закључке“, рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амбасадор је такође нагласио и да су потези званичног Лондона у вези са разарачем у Црном мору могли да проузрокују војни сукоб.

„Највећи кошмар је што политички став покушавају да поткрепе војним провокацијама које могу да резултирају озбиљним војним инцидентима, што је, такорећи, признао и сам шеф генералштаба Велике Британије“, рекао је Келин.

Келин је казао и да су односи Москве и Лондона достигли апсолутно дно, од којег је сада потребно „одгурнути се“.

Подсетимо, како је саопштило руско Министарство одбране, Црноморска флота Русије заједно са Пограничном службом ФСБ испалила је у среду три хица упозорења како би спречила британски разарач да наруши руску државну границу.

Према наводима руског војног ресора, британски разарач је претходно добио упозорење да ће бити употребљено наоружање уколико повреди границе Руске Федерације, међутим, војни брод на то упозорење није реаговао.

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com