Регион Свет

Потпуни хаос! „Будите спремни“! ПРИБЛИЖАВА СЕ ЦИКЛОН ИЗ НЕМАЧКЕ! Алармантно упозорење за Хрватску, у ризику животи и имовина!

У Хрватској је објављено упозорења због поплава и јаке кише које су направиле хаос у Европи, посебно Немачкој

ДХМЗ је објавио наранџасто упозорење за континенталну Хрватску због најављених локално изражених пљускова и грмљавине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Будите спремни на јача грмљавинска невремена која могу проузроковати велику штету и заштитите се од муња. Могућа су оштећења на имовини и на дрвећу. Могуће су локалне бујичне поплаве, олујни удари ветра и туча. Могући су прекиди у активностима на отвореном и саобраћају“, пише ДХМЗ.

Слична упозорења су објављена и за недељу, с изузетком осјечког региона, за који је објављено црвено упозорење због изражених поплава, углавном у Посавини. Количина падавина кретаће се од 60 до 90 мм.

„Предузмите мере како би се заштитили. Делујте према саветима надлежних служби. Очекују се израженије поплаве које ће захватити веће подручје и поплавити имовину уз значајан ризик за животе и могућност евакуација. Вероватни су већи прекиди у саобраћају, те прекид и губитак струје, комуникације и водоснабдевања. Опасни услови за вожњу због смањене видљивостии и проклизавања на мокрим путевима“, пише ДХМЗ.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Index.hr