Свет Србија

Албанци у неверици! ШЕФ ИЗРАЕЛСКЕ ТАЈНЕ СЛУЖБЕ ОБЈАСНИО ЗАШТО ЋЕ ИХ СРБИ ПРЕГАЗИТИ! Дебакл Америке у Авганистану је почетак за…

Бивши шеф израелске обавештајне службе Јаков Кедми говорио је о разлогу неуспеха америчких напора да створи авганистанску војску.

Брзи успех милитаната талибанске терористичке организације забрањене у Руској Федерацији може се објаснити традиционалном неспособношћу војних инструктора из Сједињених Америчких Држава да формирају ефикасне стране оружане снаге.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово мишљење, изразио је бивши шеф израелске специјалне службе Јаков Кедми.

Експерт је приметио да се за њега „победоносни марш талибана у Авганистану“, који се догодио непосредно након повлачења америчког оружаног контингента из ове земље, чини „природним резултатом америчких активности“ у овој држави.

Кедми је неуспех америчких напора у обучавању авганистанске војске објаснио традиционалном неспособношћу Американаца да обучавају оружане снаге других земаља.

Стручњак је приметио да је „слабост Вашингтона посебно уочљива у поређењу са резултатима рада совјетских војних инструктора у Вијетнаму, Авганистану и на Куби „.

– У Ираку је постојала озбиљна војска, јер ју је обучавао СССР. А онда су Американци одлучили да припреме ирачку војску. И побегли су отприлике на исти начин на који је сада авганистанска војска. Није важно кога предају. Оно што направе пусте да пропадне. Било је тако и у Вијетнаму . резимирао је Кедми објашњавајући зашто је авганистанска војска, пажљиво припремљена од стране САД нестала.

Подсетимо, после дебакла САД у Авганистану и експресног заузимања државе од стране талибана у Приштини је завладала паника.

Приштина се плашио да ће сличан сценарио задесити и лажну државу. Узалуд су убеђивања НАТО и САД, али и њихових портпарола да се то неће десити.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости/Информер