Спорт

БИЋУ НА ШТАКАМА МНОГО НЕДЕЉА! Федерер шокирао планету! ОВО ЈЕ КРАЈ?

Швајцарски тенисер Роџер Федерер биће подвргнут још једној операцији колена након што га је повредио током сезоне на трави, а због рехабилитације ће пропустити Отворено првенство САД, јављају агенције.

„Биц́у на штакама много недеља, а затим и месецима ван игре“, поручио је Федерер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Четрдесетогодишњи Швајцарац је, у видео снимку објављеном на свом Инстаграм налогу, рекао да су му лекари саветовали операцију да би се осећао боље.

„Наравно да ће на неки начин бити тешко, али истовремено знам да је то исправно јер желим да будем здрав и да касније трчим около“, рекао је двадесетоструки гренд слем шампион.

Федерер је већ имао имао је две операције колена 2020. после којих је уследила пауза због рехабилитације, а на трен се вратио у акцију у марту – 13 месеци након што је прошле године напустио полуфинале Аустралиан Опена.

Са Отвореног првенства Француске повукао се прошлог месеца упркос победи у мечу 3. кола да би се припремио за сезону на трави и покушао да освоји рекордну девету титулу на Вимблдону, али га је у четвртфиналу победио Хуберт Хуркач.

Федерер је пропустио и Олимпијске игаре у Токију.

„Желим да себи дам трачак наде да се вратим на тур у неком облику“, рекао је Федерер.

„Реална сам, немојте ме погрешно схватити, знам колико је тренутно тешко у овим годинама урадити још једну операцију и покушати, али желим да будем здрав и проћи ћу процес рехабилитације“, поручио је Федерер на Инстаграму.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс