Русија

ШОКАНТНО! „Русија има доказ да неке државе сарађују са терористима“

Фото: Јутјуб

Русија добија нове потврде о сарадњи појединих држава и утицајних страних компанија са терористичким организацијама, рекао је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

Он је истакао да је Русија успела да интензивира рад Савета безбедности УН.

Патрушев сматра да је Русија допринела доношењу важних резолуција усмерених на борбу против групе Исламска држава и других терористичких организација, као и финансирање тероризма.

Истовремено, данас добијамо све више потврда сарадње са терористима, како појединих држава, тако и утицајних страних, а у неким случајевима и мултинационалних компанија. Ради се о набавци нафте и других сировина од терориста, као и о њиховом исплаћивању новчаних награда за добијање дозволе за производњу и транспорт робе на територијама под њиховом контролом – нагласио је Патрушев.

Он је додао да је заустављање ове праксе задатак свих, без изузетка, земаља које тврде да се супротстављају тероризму. Обамина администрација неосновано оптужује Русију за хакерске нападе Администрација америчког председника Барака Обаме неосновано оптужује Русију за хакерске нападе, намерно игноришући чињеницу да се главни сервери налазе у Сједињеним Америчким Државама, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

– На пример, Обамина администрација неосновано оптужује Русију за хакерске нападе, намерно игноришући чињеницу да се главни интернет сервери налазе у Сједињеним Америчким Државама и да их користи Вашингтон за обавештајне и друге сврхе усмерене на очување своје доминације у свету – рекао је Патрушев у интервјуу за „Росијску газету“, преноси „Спутњик“.

Извор: rs.sputniknews.com/Vestionline.com