Србија

ОВЕ МОБИЛНЕ ТЕЛЕФОНЕ МОЖЕТЕ ДА БАЦИТЕ ОД 27. СЕПТЕМБРА: Проверите да ли сте на листи!

Нова важна информација у свету телефона која се можда тиче и вас. Према званичним информацијама, многи андроид телефони ускоро неће имати никакву функцију, па уколико их имате, то значи и да можете да их баците.

Реч је о телефонима које је Гугл увео још у децембру 2010. године, а последњу верзију овог система је произвео у септембру 2011. У питању су паметни телефони са оперативним системом Андроид 2.3.7 (познатијима и као Гингербреад / Медењак).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И управо на свима њима од 27. септембра ове године практично престаје подршка и са њима више нећете моћи да се пријавите на Гоогле налог. А, то значи, да ће вам практично бити онемогућено коришћење готово свих апликација на телефону.

Још једноставније објашњено, у случају да користите овај телефон, на њему нећете моћи да користите Гуглове апликације као што су Гугл мапе, Гмејл, Јутјуб, Гугл Плеј и сл. нити ћете моћи да ажурирате, инсталирате и користите било коју другу апликацију.

Из компаније су најавили да када будете покушали да се улогујете у свој налог или користите неку од Гуглових апликација, можете очекивати да вам искакаче „системска грешка“ која ће вас упозорити на постојање грешке код вашег корисничког имена и лозинке.

Према званичним Гугловим статистикама у свету је 0,3 одсто свих телефона са Андроид оперативним системом има инсталиран Андроид 2.3.7. Звучи мало, али није за занемарити имајући у виду укупан број мобилних апарата.

Начин да заобиђете забрану

Једно решење да избегнете последице јесте да замените телефон за онај који у себи има инсталиран Андроид 3.0 и новији. Друго је, како је у званичној објави назначио Зек Полак „менаџер заједнице“, да неке од Гуглових сервиса пређете да користите путем претраживача.

Извор: Блиц